Våra menyer

Modern västsvensk gastronomi

 

På Koka står den goda smaken i fokus, den goda smaken att visa hänsyn till vår miljö. Våra råvaror är framtagna på absolut bästa sätt med omtanke om kvalitet och omsorg vår miljö. Restaurang Koka är miljöcertifierade av KRAV.

 

Vår matfilosofi bygger på tydliga smaker av få ingredienser. Tanken är att allt vi lagar ska vara fantastiskt gott, samtidigt som det innovativa och lekfulla får komma fram.

 

Självklart kan alla menyer att fås vegetariska eller baserade på fisk och skaldjur. Samspelet mellan mat och dryck är lika viktigt för oss som rätterna i sig. Vi vågar därför påstå att dryckesmenyn, kommer att tillföra en extra dimension till din resa.

 

Berätta gärna för oss om du har allergier eller andra preferenser som vi behöver ha i åtanke.

 

Smaklig måltid, välkommen till Koka.

 

7 rätter 895-  (Vinmeny 800-)

 

Lättsaltad pilgrimsmussla med citronverbena och gurka

 

Ostron med brynt lök, rostat bovete och rotselleri

 

Amandinepotatis i nässelsmör med getfärskost och rökt äggula                           

Havskräfta med saltad rabarber och bröd på svart vitlök

 

Kolgrillad fläsksida med vitkål, ramslök och blåmusselkräm

 

Hallonsorbet med röda alger och frusen yoghurt

 

Gräddglass med valnötter i karamell och fryst pepparrot

 

5 rätter 695- (Vinmeny 600-) 


Lättsaltad pilgrimsmussla med citronverbena och gurka

 

Amandinepotatis i nässelsmör med getfärskost och rökt äggula                         

Havskräfta med saltad rabarber och bröd på svart vitlök

 

Kolgrillad fläsksida med vitkål, ramslök och blåmusselkräm

 

Gräddglass med valnötter i karamell och fryst pepparrot

 


A la carte

(serveras måndag-torsdag samt 17:00-17:30 fredag/lördag)

 

Förrätter

Lättsaltad pilgrimsmussla med citronverbena och gurka

235-

 

Havskräfta med saltad rabarber och bröd på svart vitlök

225-

 

Amandinepotatis i nässelsmör med getfärskost och rökt äggula

195-

 

Varmrätter

Bakad torskrygg med ostron, rotselleri och brynt lök

325-

 

Kolgrillad fläsksida med vitkål, ramslök och blåmusselkräm

315-

 

Örtstekt kejsarhatt, purjolökskräm och solrosfrön med aronia

295-

 

Desserter

Wrångebäcksost med vallmoknäcke

125-

 

Hallonsorbet med röda alger och frusen yoghurt

135-

 

Gräddglass med valnötter i karamell och fryst pepparrot

135-